2 Ocak 2017 Pazartesi

Tarçınlı Ballı Lokma Tarifi



Tarçınlı Ballı Lokma Tarifi için malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeteri kadar su
Kızartmak için
Sıvı yağ
Şerbet için malzeme
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için malzeme
Yeteri kadar tarçın ve bal
Tarçınlı Ballı Lokma Tarifi
Tarçınlı ballı lokma tatlısını yapmaya şerbetini yapmakla başlayın. Tencerenin içine su ve toz şekeri koyun ve kaynatmaya başlayın. Şerbetinizin kaynayınca içine yarım limonun suyunu sıkın ve 3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Derin bir kabın içine unu koyun ve ortasını havuz şeklinde açın
Havuza kuru ayayı toz şekeri ve ılık suyu koyup bulamaç halinde bir hamur elde edin. Hamurun durumuna göre su ilave ederek cıvıklaştırın veya un ilave ederek katılaştırın. Çok sıvı olmayan ama akışkan bir hamur elde etmeniz lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)