GEREKLİ MALZEMELER
* 4 parça çemensiz pastırma,
(1 cm incelikte kesilmiş, her biri yaklaşık 100 gr)
* 40 gr margarin veya tereyağı
* 500 gr ekşi elma, kabukları soyulup dilimlenmiş
* 3 yemek kaşığı tavuk suyu
* 500-750 gr beyaz lahana, doğranmış
* 1-2 çay kaşağı kimyon
* 150 gr yoğurt
Taze öğütülmüş karabiber
(4 Kişilik) Süre:1 Saat, 210 Kalori
1 – Fırını 180C ’ye ısıtın.
2 – Büyük bir tavada margarinin yarısını eritin. Yağ kızınca pastırmaları ve elmaları ekleyip, elmalar yumuşayıncaya dek 5-10 dk.Bayanştırarak kızartın.Tavuk suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynatın.
3 – Bu sırada kalan margarini bir tencerede eritin ve lahanaları ekleyip,Bayanştırın. Tencerenin kapağını örtüp lahanaları 5 dakika pişirin.Ara sıra lahanalar yapışmasın diye tencereyi sallayın.
4 – Tencereyi ateşten alıp,kimyon ve yoğurdu ekleyin,iyice Bayanştırın.Karabiberle tatlandırın.
Lahanaların yarısını güvece koyun.Üzerine pastırmalı ve elmalı Bayanşımı ekleyin.Kalan lahanayla üstünü kapatın.Güveci ağzı kapalı olarak fırında 30 dakika pişirin.Güveçteki malzemeyi iyice harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
AŞÇININ ÖNERİSİ
Tuz katmayın,pastırmanın tuzu yeterli tat verir. Pastırmayı çemeniyle kullanırsanız yemeğe sarımsak ve çemen otu tadı hakim olur.Yine de dilerseniz pastırmayı çemeniyle kullanabilirsiniz.
BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?:
Karaman kimyonu tanelerinin keskin,yarı tatlı bir tadı vardır.Tohumlar bir zamanlar keklerde kullanılırdı, güveçlere ve yahnilere ayrı bir tat katar ve özellikle lahana ile iyi gider.
ALTERNATiF:
Kimyon yerine,orijinal tarifte kimyon tohumu kullanılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)