29 Ocak 2017 Pazar

Pankek (Pancake) Tarifi



Amerikan tatlısı olanPankek (Pancake) tatlımızın  tarifi sizler için sitemizde. Kalın bir krep görünümünde olan doyurucu etkiye sahip tatlımız ile hem tatlı krizlerinize son verebilir hem de içinde yumurta olduğu için doyurucu etkisinden dolayı  öğün olarak tercih edebilirsiniz. Pankek yerine klasik bir kek tarifi yapmayı tercih ederseniz sitemizde oldukça popüler olanPortakallı Kek Tarifini denemenizi tavsiye ederim bayanlar.Leziz ve farklı tariflerde buluşmak dileği ile Pankektarifimizi deneyen tüm takipçilerimize kolay gelsin…
Püf noktası:Hamuru çok Bayanştırmamak lazımmış. Yoksa pancakeler lastiksi bir yapıya sahip olurmuş. Pişirirken tavanın büyüklüğüne ve ustalaşma durumunuza göre aynı anda 3-4 tane pişirebilirsiniz. Pişirdiklerinizi üst üste koyarsanız daha geç soğurlar.
Pankek (Pancake) Malzemeler 
1 Çay fincanı, süt
1 bardak + 1 kaşık un
2 tane, yumurta
1 yemek, kaşığı toz şeker
1 miktar, tuz
1 paket kabartma tozu
Bir miktar yağ (tavayı yağlamak için)
Pankek (Pancake) Tarifi
Öncelikle şeker ile yumurtaları çırpalım. Üzerine unu yavaş yavaş un ve tuzu ekleyelim, bu arada Bayanştırmaya devam edelim. Sütü katalım, kıvama gelene kadar Bayanştırma işlemine devam edelim. Hazırladığımız harcı, 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakalım.
Süre sonunda, dolabtan alalım, kabartma tozunu ilave edelim iyice Bayanştıralım. Tavanın içine az yağ alıp kızdıralım, bir kaşık hamurdan alıp kızmış yağın içine boşaltalım, arkalı önlü pişirelim. Dilediğiniz, malzemelerle (bal, reçel, nutella) servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)