29 Ocak 2017 Pazar

Patlıcan Salatası Tarifi


Hafif ve lezizyemek tariflerinin adresi E-Tarifler.Com sitemize hoş geldiniz sevgili bayanlar, Bugün sizlere tüm yemeklerin yanında suna bileceğiniz bir salata olan Patlıcan salatası tarifimi yayınlamaya karar verdim. Üsteliket yemeklerinin yanında tercih edebileceğiniz salata tarifimizin yapımı da oldukça basit.Püf noktalarıöncelikle bayanlar seçmiş olduğunuz patlıcanların çekirdeksiz olmasına dikkat edin. Patlıcanları fırında değil mutlaka ocakta közleyin. Çünkü ocakta közlenen patlıcanla fırında közlenen patlıcanın arasında lezzet olarak farklı sonuçlar elde edersiniz. Kırmızı biberleri hazır alabilirsiniz fakat aynı tadı elde edemeye bilirsiniz.
Not:Patlıcanları kolay soyulması için közledikten sonra ilk sıcaklığı geçince buzdolabı poşetinde beş dakika bekletin emin olun patlıcanları hiç zorlanmadan soyacaksınız.
Patlıcan Salatası Tarifi Malzemeleri
3 orta boy patlıcan
3 közlenmiş biber
2 veya 3 tane orta boy soğan
Sarımsak( 2 diş)
Maydanoz, taze soğan, nane( yarım demet)
Pul biber( bir tatlı kaşığı)
60 gram zeytinyağı( 3 yemek kaşığı)
Nar ekşisi ( 3 yemek kaşığı)
Patlıcan salatası tarifi
-Öncelikle sevgili bayanlar uygun fiyatlarda satılan közleme tencereniz varsa közlemeç de yoksa ocak da patlıcanları közleyelim. Aynı şekilde soğanları ortadan ikiye bölüp közledikten sonra, aynı şekilde kırmızı biberleri de közleyin( dilerseniz fırında közleyin)
-Közlenmiş ve kabuğu soyulmuş patlıcanları doğrayarak servis yapacağınız tabak içine ekleyin. Evet, şimdi aynı şekilde közlenmiş biber ve soğanları da servis tabağına doğrayın ve daha önceden ezilmiş sarımsakları da ekleyin.
-Tüm yeşillikleri de doğradıktan sonra servis kabına alıp yağı, nar ekşisini, pul biber ve tuzu da ekleyerek patlıcan salatasını Bayanştıralım. Közlenmiş patlıcanlar ve biberler ile lezzetine lezzet kattığımız salata tarifimiz için deneyen  herkese afiyet olsun…
Bir Başka Tarif
MALZEMELER :
3 bostan patlıcanı
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Salata tarifi
Patlıcanları köz ateşi üzerinde veya kısık ocak ateşinde yumuşayana kadar çevire çevire közleyin. Patlıcan güzelce yumuşamış olsun. Patlıcanları daha sıcakken sap kısmından tutarak soyun. Sap kısmını kesin, içinde çok çekirdekli kısımları ayıklayın. Çukur bir kaba koyun. Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip tadına bakarak patlıcanıpürehaline getirin. Soğumaya bırakın.Patlıcan Salatasını maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)