15 Şubat 2017 Çarşamba

Domatesli Pilav Tarifi



Lezzetli Domatesli Pilav Tarifi ile sizlerleyiz, tarife geçmeden önce birkaç tane püf noktası vermek isteriz. yapacağınız pilav domatesli ise daha az su kaldırdığını unutmayınız. Pilavı yapacağınız tencere özel tencerelerdir, bunlar teflon, çelik veya bakır tencere olması gerekir. Pilava et suyu çok yakışacaktır, lezzetine lezzet katmak isterseniz et veya tavuk suyu kullanınız. Pilava kullanacağınız pirinç iri taneli olmasına özen göstermermelisiniz, pilavın içine katacağınız, şeker ve limonun tane tane ve parlaklık verecektir. Su ilave ettikten sonra önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeliyiz. Çok fazla Bayanştırmayınız, piştikten sonra havlu peçete ile üzeri kapalı dinlendirmenizde fayda var. Yazdığımız püf noktalara dikkat ederseniz nefis Domatesli Pilav Tarifi yapma olasılığınız yüksek olur. Afiyet olsun..
Domatesli Pilav Tarifinin Malzemeleri
1 soğan
2 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 olgun domates
2 su bardağı baldo pirinç (yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
2 su bardağı su
Yarım demet dereotu (istenirse) veya 1tatlıkaşığı kuru nane
Tuz

Domatesli Pilav Tarifi
Kalın tabanlı bir tencerede küp küp doğranmış soğan ve biberi zeytinyağı ile birlikte renkleri dönene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Pirinci soğuk suyla berraklaşmcaya kadar yıkayarak süzün, tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Son olarak iki bardak sıcak su ve tuz ilave ederek, önce bir taşım harlı ateşte sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavın üzerine istenirse incecik doğranmış dereotu veya kuru nane serpin. Tencerenin kapağını hafifçe aralayarak 15-20 dakika demlendirin. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice Bayanştırın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)