Merhaba E-Tarifler takipçileri bugün sizler için Türk mutfağının vazgeçilmez tarifi olan kuru fasulyeden muhteşem bir lezzet olanPiyaz Tarifi‘ni hazırlayacağız. Et yemeklerinin vazgeçilmezi etli kuru fasulye yemeğinde kullandığımız fasulyeyi birde yerine hafif ve meze olarak da tercih edilen salatada kullanmak fikrine evet diyorsanız, sizler için hem pratik hem de kolay Piyaz Tarifi hazırladım. Bence misafirlerinize klasik bir salata yerine bu leziz ve hafif salata tarifini yapmanızı öneri bilirim.
Piyaz salatamızın yanına daha çoktavuk yemekleritavsiye edebilirim. Örneğin sitemizdeet yemeklerikategorimizin en çok beğenilen tarifi olan ”Mangal Tadında Izgara Tavuk Kanat Tarifi” mizin yanında piyaz tarifimiz yapabilirsiniz. Kolay gelsin..
Piyaz Tarifi için malzemeler
(5 Kişilik)
1,5 su bardağı kuru fasulye
Yarım çay bardağı sirke (veya 1,5 limonun suyu)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
Yarım demet maydanoz
2 yumurta
1 domates (veya 7-8 kiraz domates)
7-8 adet siyah zeytin
Tuz
Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün, üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kâseye alın. Henüz sıcakken üzerine tuz serpin ve sirkeyi (veya limon suyunu) boca edin, harmanlayın. Kâsenin üzerine bir kapak kapatıp en az 3-4 saat bu şekilde bekletin. Sirkeyi, fasulye sıcakken döktüğünüz için tadını içine çekecektir. Bu sürenin sonunda fasulyeye zeytinyağını ilave edip tekrar harmanlayın. Tadını tuzunu kontrol edin, ekşisini tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Soğanı ince ince yarımay şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpiştirerek elinizle ovun. Sudan geçirip iyice süzün. Fasulyeyi soğanla harmanlayıp birsalatatabağına çıBayann.Piyazın üzerini incecik kıyılmış maydanoz, halka halka doğranmış yumurta, domates ve zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)