6 Mart 2017 Pazartesi

Çikolatalı Tartölet Tarifi


Malzemeler:
Çikolata Ganajı
1 kutu krema (200 ml.)
80 gramlık iki paket bitter çikolata
pudra şekeri (2 tatlı kaşığı)
tereyağ (2 tatlı kaşığı)
1 tane ince doğranmış muz , isteğe bağlı
Tart Hamuru
3 çorba  kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağ
3 çorba kaşığı fındık (çekilmiş)
2-3 çorba  kaşığı su
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un (215 gram)



Hamur işi Tarifi
Bayanştırma kabına eritilip ılınmış olan tereyağını alalım üzerine pudra şekerini, çekilmiş fındık, suyu, vanilya ve unu alalım hamuru yoğuralım, yağladığınız tart kalıplarına altlık yapalım 180 derecede pişirelim ( kabarmasını önlemek için, hamurları bir kaç kez çatalla delelim) Pişen tart hamurlarını kalıptan çıkaralım.
Küçük bir tencereye bitter çikolata ve kremayı alalım, sürekli Bayanştırarak kısık ateşte eritelim, üzerine tereyağ ve pudra şekerini ilave edelim birkaç dakika Bayanştırıp ocaktan alalım.
Hazırladığımız kremayı hemen içine ince muz dilimleri koyduğumuz tart hamurlarının içine yeteri kadar dolduralım. Buzdolabında bekletelim, servis yapmadan önce  kavrulmuş, çekilmiş fındık ve drajelerle süsleyerek servise sunabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)