Malzemeler:
Hamuru İçin:
– 300 gram un (2.5 su bardağı )
-10 g yaş maya
– 250 gram, ılık su ( 1 su bardağı) gerekirse biraz daha eklenebilir
-1 tatlı kaşığı tuz
– 2 tane kesme şeker
İç Malzemeleri:
-250 gram, yağlı kıyma
-2 tane soğan
– karabiber, toz biber,
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
-2 adet domates
-3 adet sivri biber
-tuz
Bayanştırma kabına unu eleyerek alalım ortasını havuz gibi açalım, su bardağının yarısına ılık su alalım üzerine maya, şeker ve tuzu koyalım Bayanştıralım maya köpürünce Bayanştırma kabındaki unun ortasına dökelim, gerekirse ılık su ilave ederek yoğuralım. Kıvama gelince (hafif ele yapışan, yumuşak) üzerini saralım ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada içi malzemesini hazırlayalım, domates, sivri biber ve soğanı incecik kıyalım bir kaba alalım üzerine kıymayı, salçaları tuz ve baharatları alalım yoğurur gibi Bayanştıralım bir kenara alalım.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım, unlanmış bir yerde açalım oval ve yuvarlak şekiller verelim ortasına yeteri kadar iç malzemesinden koyalım. Yağlanmış tepsiye dizelim hiç bekletmeden 300 derecelik ısıda pişirelim.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)