Malzemeler:
Bolonez (Kıymalı) Sos:
300 gram yağsız dana kıyma
1 tane soğan
4 tane domates
1 tane havuç
1 tane kereviz
1 adet defne yaprağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz
Beşamel Sos:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
3 çay fincanı süt
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Ve ayrıca:
9 tane lazanya
10 çorba kaşık parmesan peyniri
Lazanyanın bütün üstünü kaplayaçak kadar, rende kaşar peyniri.
Öncelikle bolonez sosunu hazırlayalım, bunun için bir tencereye kıymayı alalım içine su (1 kahve fincanı) ilave edelim sürekli Bayanştırarak pişirelim. Suyunu çekince minik doğradığımız soğan ve zeytinyağını ilave edelim soteleyelim. Üzerine rendelediğimiz kereviz ve havucu ilave edelim bir kaç dakika sote yapalım. Sonra sırası ile salçayı, minik doğranmış domatesi (kabukları soyulmuş) tuz ve baharatları ekleyelim yaklaşık beş dakika sonra defne yaprağını ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Domatesler pişince sosu ocaktan alalım, defne yaprağını içinden çıkaralım bir kenara alalım.
Beşamel sosunu hazırlayalım, küçük bir tavaya tereyağını alalım üzerine unu ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra sütü ilave edelim iyice Bayanştıralım kıvama gelince (katı bi sos olmamalı, gerekirse süt katın) ocaktan alalım. Tuz ve karabiber ekleyelim Bayanştıralım.
Lazanyanın Hazırlanması:
Artık lazanyayı hazırlayabiliriz, Fırın kabının altına 2 çorba kaşığı beşamel sos 2 çorba kaşığı bolonez sos dökelim ve üzerine 3 lazanya dizelim, üzerine ikişer kaşık beşamel sos ve iki kaşık bolonez sos dökelim. Bu işlemi lazanyalar bitene kadar devam edelim. En üste sadece beşamel sos ile döşeyelim üzerine rende kaşar peyniri serpiştirelim. 200 derecelik ısıda 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)