MALZEMELER
1 litre süt
125 gram margarin
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
sosu için:
1 adet kavun
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yemek Tarifi
Tencereye öncelikle margarini koyup eritin. Eritilen margarinin üstüne 1 su bardağı unu döküp
kavurun.Un biraz pembeleştikten sonra üstüne 1 litre sütü,vanilyayı ve toz şekeri ilave edip topaklandırmadan
pişirin.
1 paket olan kakaolubisküviyi rondodan geçirin.
Diktörtgen bir kabın veya borcamın içerisine toz haline getirdiğimiz bisküvileri elinizle bastırarak
yerleştirin.Bisküvilerin üstüne pişirdiğinizkremayı eşit şekilde dökün.
Tavaya suyu,nişastayı, toz şekeri ilave edin.Kıvamlı bir sos olana dek pişirin.
1 adet kavunu kesip küp, küp doğrayıp tavaya ilave edip hepsini bir Bayanştırıp tavayı ateşten indirin.
Biraz bekletip Hazırladığınız kavunlu sosu kremanın üstüne gezdirin.Buzdolabında 4 saaa bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)