MALZEMELER
4 adet orta boy kemer patlıcan
500 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarmısak
Tuz Karabiber
Kıymanın içine kuru soğan rendelenir. Maydanoz ince ince doğranır. Tuz, karabiber hepsi iyice yoğurulur. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yassı köfteler hazırlanır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve iki parmak kalınlığında alttan kopartmadan kesilir. Bu aralıklara hazırladığımız köfteler yerleştirilir. Tencereye alınır ve salça su ile inceltilir. İçine sarımsaklar ezilip çarpılır. Tenceredeki boşaltılır. 25 dakika kısık ateşte pişirilir.Servis yapılırken yanına közlenmiş sivri biber konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)