Damalı Baton Pasta Tarifini deneyeniniz var mı? Yoksa daha önce bu tarifi yaptınız; ama beğenmediniz mi? Şimdi kafanızda ki bütünpasta tariflerivetatlı tariflerini bir kenara atıp, damlalı baton pasta tarifimizi denemeye ne dersiniz? Cevabınız evet, ise tatlı tarifi olarak oldukça pratik olan ve görünüm olarak da misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz muhteşem bir krema tadı alacağınız Damalı Baton Pastatarifini mutlaka denemelisiniz. Ayrıca dilimlenmiş pastanızı çikolata sosları ile süsleyerek değişik bir sunum yaparak, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.
Damalı Baton Pasta Tarifi için malzemeler
2 tane yumurta 80 gram (1 çay bardağı) şeker
Kabartma tozu(1 çay kaşığı)
5 Gram (1 çorba kaşığı) kakao+ 100 gram(1,5 çay bardağından 1 çorba kaşığı eksik ) un
Sadepandispanyakek için:
2 tane yumurta 80 gram (1 çay bardağı ) şeker
105 gram (1.5 çay bardağı ) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema malzemeleri:
1 kilo (4 su bardağı) süt
80 gram ( yarım su bardağı ) un
80 gram ( yarım su bardağı ) nişasta
180 gram (1 su bardağından bir parmak eksik) şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağı
Üzeri için:
Çikolata
Kremanın soğuması için kremayı hazırlayalım, bunun için krema malzemelerini tereyağ hariç hepsini bir tencereye alalım, Bayanştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alalım, tereyağını ilave edip iyice Bayanştıralım. Kremayı bir kenara bırakalım. Bayanştırma kapına öncekakaolu kekin malzemesini ilave edip hazırlayalım, harcı yirmi sekiz santimlik dikdörtgen bir tepsiye boşaltalım pişirelim. Sade kekide aynı şekilde hazırlayalım. Kekler piştikten sonra ılınmasını bekleyelim, ılındıktan sonra kenar kısımlarını keselim düz hale getireli. Sade keki altı uzun şeritler halinde keselim (genişliği eşit olmasına özen gösterelim. Kakaolu keke de aynı uygulamayı yapalım. Şeritlerin aralarına krema sürerek üç şeriti (1 sade 1 kakaolu , 1 sade) birleştirelim. Üzerine süt serpiştirip, krema sürelim. Tekrar üç şeriti yerleştirelim aralarına krema sürelim yapışmasını sağlayalım. Katlar bitene kadar bu işlemi uygulayalım. Kalan kremayı dış yüzeyinin her yerine sürelim, dolapta bir kaç saat bekletelim. Hazırladığımız pastanın üzerini zevkinize göre krem şanti veya benmari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)