19 Nisan 2017 Çarşamba

Fırında Tavuklu Kaşarlı Brokoli Tarifi



Merhaba değerli ziyaterçilerimiz Fırında Tavuklu Kaşarlı Brokoli Tarifi ile sizlerleyiz. Hafif biryemekyapmak istiyorum diyorsanız  doğru katagoridesiniz.  Uzmanların dediğine göre brokolide havuçtan bile fazla beta karoten varmış. Bu bile haftada 1 kez soframıza getirmemizi gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu sebzenin kanser kovucu özelliğinide biliyoruz. Hatta haftada 2 gün sofranıza konuk edin bu güzel ve faydalı sebzeyi. Sitemizdensalata tariflerikatagorisinden ulaşabilirsiniz.
Fırında Tavuklu Kaşarlı BrokoliTarifi yemegimizi yaptık. Akşam menünüz için size yardım edecek binlerce tarifimiz var. Yaz akşamları için hafifsütlü tariflermizden yararlanabilir. Seviklerinize sölen görselinde tarifler hazırlayabilirsiniz. Çocuklarımıza sevindirmek istersenizkurabiye tariflerikatagorisinden sevimli kurabiyeler yaparak sevindirebilirsiniz. Kolay gelsin…

Fırında Tavuklu Kaşarlı Brokoli Tarifi için malzemeler
1 tane brokoli (küçük )
2 tane tavuk göğsü
2 tane patates
1 tane havuç
1 tane  soğan
1 diş sarımsak
5 -6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Beşamel sos için
1 tane  soğan
500 gram (2 su bardağı ) süt
1 çorba kaşığı tereyağı
13 gram (1.5 çorba kaşığı) un
Biraz karabiber ve tuz

Üzeri için:
Rende kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Kaşarlı Brokoli Tarifi
Öncelikle brokoliyi çiçek çiçek bölelim.
Patatesleri yıkayalım, soyalım küp doğrayalım.
Havucu temizleyelim, yıkayalım küp doğrayalım.
Tavuk etini küp doğrayalım.
Soğanı piyazlık doğrayalım, sarımsağı iri doğrayalım.
Tüm malzemeyi Bayanştırma kabına alalım, üzerine baharatları, tuzu ve yağı ekleyip iyice Bayanştıralım.
Tüm malzemeyi fırın tepsisine yayarak boşaltalım.
Üzerine dört-beş çorba kaşığı su ekleyelim, aliminyum folyoyla üzerini kapatalım.
280 derecelik ısıda otuz-otuz beş dakika pişirelim.
Süre sonunda fırından çıBayanp, folyoyu alalım on dakika daha pişirelim (üzerinin kızarması için)
Biz bu arada beşamel sosunu hazırlayalım, bir tavaya yağı alalım üzerine rende soğanı ekleyip kavuralım.
Unu ilave edelim biraz kavuralım (5 dakika)
Sonra sırası ile, süt, karabiberi ilave edelim, kıvama gelene kadar pişirelim (muhallebi kıvamında) Burada gerekirse süt ilave edebilirsiniz (koyu olursa)
Hazırladığımız sosu yemeğin üzerine dökelim, sosun üzerine rende kaşar peyniri serpelim.
Üzeri kızarana kadar fırında tutalım.
Pilavla servise sunalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)