19 Nisan 2017 Çarşamba

Tavuk Kızartması Tarifi


Güzel bir güne başlamanız dileği ile en pratiket yemeklerinin tek adresiE-Tarifler.Com‘a hoş geldiniz bayanlar. Bugün sizler için fırında kısa bir sürede yapabileceğiniz hem leziz hemde doyurucu bir tarif olanTavuk Kızartması tarifini hazırladım.
Tavuk Kızartması için un ve salça ile hazırlanan sos sayesinde tavuk yemeğimize ekstra bir lezzet katacağız. Yaptığımızfırında tavuk tarifimizi dilerseniz marketlerde satılan fırın poşetleri ile isterseniz ise benim gibi yağlı kağıtta hazırlayabilirsiniz. Özel davetlerinizdekızarmış tavukmenüsünün arkasından sitemizde yer alanÇilekli Muhallebi Tarifini ikram edebilirsiniz. Yeni ve denemiştavuk yemekleri tariflerinde buluşmak üzere kolay gelsin bayanlar….
Tavuk Kızartması Malzemeler
1 tane orta boy tavuk
9 gram un ( 1 çorba kaşığı)
10 gram saşça( 1 çorba kaşığı)
Sarımsak ( üç diş)
60 gram yaklaşık 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Baharat( 1 çay kaşığı karabiber ve tuz)
Tavuk Kızartması Tarifi
Derin bir kabın içinde öncelikle 1 diş sarımsağı rendeliyoruz içerisine salça, un ve zeytinyağı ilavesi yaparak elinizle harcı Bayanştırınız. (dilersenz yoğurt ilavesi yapabilirsiniz). Tavuk sosumuz hazır şimdi daha önceden yıkamış olduğumuz tüm tavuk tuz ve karabiber ile ovulur ve içine 1 diş sarımsak eklenir. Görseller de olduğu gibi yağlı kağıt içine aldığınız tüm tavuğun üzerine hazırladığımız harcı sürerek yağlı kağıdımızı kapatıyoruz. Fırına attığımıztavuk kızartmasıyaklaşık 1 saat sonra yenmeye hazır afiyet olsun bayanlar…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)