19 Nisan 2017 Çarşamba

Piliç Dolması Tarifi


Bugün siz takipçilerimizle çabucak ve pratik bir tarif hazırlayacağız.Öncelikletavuketi seven takipçilerimize hitap ettiğini düşündüğümPiliç Dolmasıtarifinde tavuk göğsü kullandım. Ayrıca iç malzemesinde ben garnitür olarak mantarı seçsem de siz farklı tatlar ilave edebilirsiniz.
Piliç Dolması Tarifiyanında size önerim şöyle sıcak ve mis gibi kokusu ileŞehriyeli Pilavtarif olacak böylece akşam menüsü hem çok lezizi hem de doyurucu olacaktır. Yemek tarifi, pilav tarifi ve son olarak da bir tatlı tarifi vermeden edemedim ve sizlere benimde çok sevdiğim hem şerbetli hem de sütlü birtatlı tarifiolanMuhallebili Revani Tarifimiz ile baş başa bırakıyorum kolay gelsin…
Piliç Dolması Malzemeler
3 tavuk göğsü eti
50 gr kültür mantarı
1 sarı biber
1 kırmızı biber
1 sivri biber
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
5-6 taze soğan
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
(3 kişilik)

Piliç Dolması Tarifi
Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip Bayanştırın. Hazırladı­ğınız harcıtavuk göğsüetinin içine doldurun.Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)