30 Ocak 2016 Cumartesi

Burgerli Kabak Graten Tarifi


Burgerli Kabak Graten Tarifi Yapımı
Malzemeler
1 paket Banvit Piliç Burger-Klasik
5 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
4 adet kabak
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 diş sarmısak (büyük diş)
Sos : 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı karabiber, çay kaşığı tuz (istenen miktar)
tuz (istenen miktar)
11 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı hardal (isteğe göre acı)
Tarif Bilgileri
Kategori: Tavuk Yemeği
Puanı: 0
Tarifi Yazdır
Yemek Tarifi
* Kabakları ortalarından eşit olarak uzunlamasına kesin.
* Yayvan kabın içersine dizdiğiniz kabakları 1 diş sarmısak ve 1 çay kaşığı tuz ile hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
* Haşlanmış kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla düzgün bir şekilde oyun.
* Fırın tepsisini 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, haşladığınız kabakları dizin.
* Burgerleri ince uzun şeritler halinde kesin.
* 9 çorba kaşığı zeytinyağına; burger, 1demet dereotu, taze soğan, dövülmüş 1 diş sarmısak, çok az tuz koyarak diriliğini kaybedene kadar çevirin.
* Ateşten aldıktan bir süre sonra 1 çorba kaşığı hardalı burgerlerle Bayanştırın.
* Hazırladığınız içi kabakların içine bolca koyup, kabakların oyulmuş olan parçalarını üzerlerine kapatın.
* Beşamel sosu hazırlayıp, üzerlerine sürün. Kırmızıbiber ve kasarları üzerlerine serpin.
* Kızgın fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Besamel Sos:
* Derin bir kapta 2 çorba kaşığı yağ ve unu kavurun.
* 1 su bardagı sütü topak olmaması için sürekli Bayanştırarak yavaş yavaş Bayanşıma ilave edin.
* Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
* Tuz ve karabiberini ilave ederek ateşten alın.
* Ilınınca 2 yumurta sarısını Bayanşıma yedirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)