17 Ocak 2016 Pazar

Cümbüş Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
· 2 yemek kaşığı un
· 1 adet bayat ekmek içi
· 4 adet yumurta
· 1 paket kabartma tozu
· 2 parça portakal kabuğu şekerlemesi
· 1 çay bardağı kuru üzüm
· 1 çay bardağı fındık
· 5 adet kiraz şekerlemesi
ŞURUBU:
· 1,5 su bardağı toz şeker
· 1,5 su bardağı su
· ½ limon suyu
· ½ çay kaşığı vanilya
Tatlı Tarifi
Şerbet malzemesini Bayanştırarak 5 dakika kaynamaya bırakıp soğutun. Çukur bir kaba ekmek içlerini unu kabartma tozunu fındığı koyup harmanlayın. Portakal kabuğunu şekerlemeyi minik minik doğrayın. Üzümü ilave edin. Yumurtaları koyun sulu bir Bayanşım elde edin. Hazırladığınız Bayanşımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün önceden ısıtılmış fırına verin. Kızarana kadar pişirin. Bir bıçak batırın bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuk şurubu üzerine gezdirip iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)