Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
17 Ocak 2016 Pazar
ŞAFAK YILDIZI Tarifi
Malzeme :
220 gr. yağ
80 gr. pudra şekeri
1/2 çay kaşığı rende limon kabuğu
Az vanilya
1 bütün yumurta
300 gr. elenmiş un
Tatlı Tarifi
Küçük çukur bir kaba yağı, pudra şekerini, vanilya ve limon kabuğunu koyup ağaç bir spatula ile 5 dakika iyice Bayanştırarak köpürtünüz. Yumurtayı ilâve ederek iyice Bayanştırıp unu ilâve ediniz. Bayanştırarak yediriniz.
Ucunda bir buçuk santim kutrunda tırtıllı düğ bulunan stkma torbasına bisküit hamurunu doldurup gayet hafif yağlanmış ve püskürtülür gibi un serpilmiş bir tepsiye yıldız biçimi veya yedi santim uzunluğunda veya midye biçimi sıkıp 200 derece ortadan hızlı fırında 8-10 dakika pişiriniz.
Not: Bisküitlerin üzerine fırına koymadan yarımşar kiraz şekerlemesi veya yuvarlak kesilmiş portakal şekerlemesi koyabilirsiniz. Pişince de erimiş çikolataya uçlarını batırıp yeşil fıstığa batırabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)