17 Ocak 2016 Pazar

ŞAFAK YILDIZI Tarifi


Malzeme :
220 gr. yağ
80 gr. pudra şekeri
1/2 çay kaşığı rende limon kabuğu
Az vanilya
1 bütün yumurta
300 gr. elenmiş un
Tatlı Tarifi
Küçük çukur bir kaba yağı, pudra şekerini, va­nilya ve limon kabuğunu koyup ağaç bir spatula ile 5 dakika iyice Bayanştırarak köpürtünüz. Yu­murtayı ilâve ederek iyice Bayanştırıp unu ilâve ediniz. Bayanştırarak yediriniz.
Ucunda bir buçuk santim kutrunda tırtıllı düğ bulunan stkma torbasına bisküit hamurunu doldurup gayet hafif yağlanmış ve püskürtülür gibi un serpilmiş bir tepsiye yıldız biçimi veya yedi santim uzunluğunda veya midye biçimi sı­kıp 200 derece ortadan hızlı fırında 8-10 dakika pişiriniz.
Not: Bisküitlerin üzerine fırına koymadan ya­rımşar kiraz şekerlemesi veya yuvarlak kesilmiş portakal şekerlemesi koyabilir­siniz. Pişince de erimiş çikolataya uçları­nı batırıp yeşil fıstığa batırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)