25 Ocak 2016 Pazartesi

Garnitürlü Koyun Başı Tarifi

• 1 koyun başı
• 1 kilo patates
• 2 soğan
• 1 demet maydanoz
• kırmızıbiber
• karabiber, tuz

Yemek Tarifi

1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır. Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir.
2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur. Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir.
3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir.
4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip Bayanştırılır. Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)