Malzemeler
5 adet kabak
2 demet maydanoz
3 adet domates
1 çay bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş patates
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet taze nane
2 adet soğan
1 adet limon
Tuz – Karabiber
Kabakların kabukları soyulup içleri oyulur. Diğer yanda maydanoz, taze nane, kuru soğanlar ve domatesler küçük küçük doğranır. Çiğ patatesler rendelenir. Pirinç, salça, tuz, karabiber hepsi birlikte bir kabın içinde Bayanştırılır. Hazırlanan Bayanşım kabakların içine doldurulur. Bir tencereye alınıp biraz sıvı yağ ve 1 bardak su ilavesi ile orta ateşte pişirilir. Pişen kabaklar verevine kesilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)