31 Ocak 2016 Pazar

İçli Kabak Tarifi


Malzemeler
5 adet kabak
2 demet maydanoz
3 adet domates
1 çay bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş patates
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet taze nane
2 adet soğan
1 adet limon
Tuz – Karabiber
Yemek Tarifi
Kabakların kabukları soyulup içleri oyulur. Diğer yanda maydanoz, taze nane, kuru soğanlar ve domatesler küçük kü­çük doğranır. Çiğ patatesler rendelenir. Pirinç, salça, tuz, ka­rabiber hepsi birlikte bir kabın içinde Bayanştırılır. Hazırlanan Bayanşım kabakların içine doldurulur. Bir tencereye alınıp biraz sıvı yağ ve 1 bardak su ilavesi ile orta ateşte pişirilir. Pişen ka­baklar verevine kesilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)