31 Ocak 2016 Pazar

Zeytinyağlı Kabak Tarifi


Malzemeler
4 adet kabak
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 adet domates
Tuz
Sıvı yağ
5-6 diş sarmısak

Yemek Tarifi
Kabukları soyulmuş kabaklar boyuna 2 ’ye bölünür.Kaynayan suda 5 dakika haşlanır. Yayvan bir tencereye alınır. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış doma­tes, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, sıvıyağ ve ince doğ­ranmış sarmısak Bayanştırılır. Kabakların çukur yerlerine doldu­rulur. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Not: Diyet yaparken tatsız, lezzetsiz yemekler bizi yıldırır. Unutmamalıyız, sevdiğimiz her yemek sağlıklı hale geti­rilebilir. Yeter ki tatlandırmasını bilelim.
BAŞKA BİR TARİF:
Malzemeler
3 Orta boy Kabak
3 adet domates
2 adet soğan
1/2 demet Dereotu
1/2 demet maydanoz
6 Diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
Tuz
Zeytinyağlı Kabak Tarifi
Kabakların kabukları soyulup boyuna 2 ’ye bölünür. Küçük bir kaşık yardımı ile ortası oyulur. Diğer yanda soğanlar piyazlık doğranır. Domatesler küp küp doğranır. Maydanoz incecik kıyılır. Bir kabın içinde soğan, domates, maydanoz, tuz, şeker ve kıyılmış sarmısak güzelce Bayanştırılır. Ortaları oyulmuş kabakların içine doldurulur. Üzerlerine su ve sıvı yağ eklenir. 25:30 dakika orta hararetli ocakta pişirilir. Dereotu ile süslenip servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)