29 Ocak 2016 Cuma

Kuzu Tandır Tarifi


Merhaba sevgili E-Tarifler ’in değerli takipçileri bugün sizlere Yozgat yöresine ait Kuzu tandır Tarifini vereceğiz. En iyi tandır kuzu etinden olur, tarifin orjinal reçetesinde :Tandır kebabıkuzu etinin yağlarının ve sinirlerinin ayırarak büyük parçalar haline getirilmesi ile olur. Bolca tuz serpilerek buzdolabında 1 gün belketilmesi gerekir. Ertesi gün tandırın her iki tarafı odunlarla çevrilir ve yakılır, ateş köz hale geldiğinde dinlendirdiğiniz etleri demir cubuklara geçirip pişirilir. Pişen etler dilimlenir yanında domates, biber, soğan ve lavaşla servise verilir.  Yanınapirinç pilavıçok yakışacaktır, tavsiye ederiz. Bizim size vereceğimiz tarif günün şartlarına uygun biryemek tarifi, şimdi malzeme listemiz ve yapımına gecelim. Kolay gelsin..
Kuzu Tandır Tarifi için Malzemeler
1 Kuzu Kol
1 miktar, maydonoz
4 adet defne yaprağı
sıvıyağ
tane karabiber
tuz
Garnütürü için:
Domates
Yeşil biber
Soğan, bir miktar dereotu
Kuzu Tandır Tarifi
Öncelikle, kuzu etini doğrayalım düdüklü tencereye alalım, üzerine az su ilave edelim pişmeye bırakalım. Bir fırın tepsisine, defne yapraklarını dizelim, üzerine tane karabiberi serpelim. Düdüklüde pişirdiğimiz eti tepsiye defne yapraklarının üzerine alalım, tuzunu ayayrlayalım, etin düdüklü tenceredeki suyunu tepsiye ilave edelim, etin üzerine sıvıyağı gezdirip 180 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim. Pirinç pilavı ve domates, soğan, yeşil biber ve dereotu ile süsleyelim  servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)