16 Ocak 2016 Cumartesi

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi


Merhaba E- Tarifler takipçileri, soğuk kış günlerinde sıcacık dumanı üstünde birçorbagibisi var mı ? Sizde benim gibi içinizi ısıtan çorbayı özellikle soğuk kış gecelerinde içmekten hoşlanıyorsanız bugün seçmiş olduğumŞehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi tam size göre ne dersiniz?
Şehriyeli Tavuk Çorbasıtarifimizin yapımı kolay lezzeti ise harika. Evet sevgili bayanlar Türk mutfağının vazgeçilmez menüsü çorbaları bulundurmanız tavsiyesi ile bir başka özel tarif de buluşmak üzere kolay gelsin bayanlar….
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi için malzemeler
Bir kase, tavuk eti ( haşlanıp didiklenmiş)
5 su bardağı, su
Yarım cay fincanı, şehriye
3 çorba kaşığı, limon suyu
4 dal maydanoz
1 çay fincanı, tavuk suyu
1 çorba kaşığı, salça, tuz
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Tencereye, yağı ve tavuk etlerini alalım yağ eriyince salçayı ilave edip kavuralım. üzerine su ve tavuk suyunu koyalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca şehriyeleri içine atalım şehriyeler pişene kadar kaynatalım. Son olarak ince doğradığımız, maydanozu ve limon suyunu ekleyelim birkaç dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)