18 Şubat 2016 Perşembe

Ovalama Çorbası Tarifi


Malzemeler
150 gram kıyma
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
200 gram et
karabiber
tuz
Terbiyesi için:
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
nane
Çorba Tarifi
Pirinci un halini alana dek öğütün. Kıymayı,tuzu
ve karabiberi ilave edip nohuttan daha küçük köfteler dökün.
Kaynayan suda köfteleri 5 dakika pişirin.
Geniş bir tencerede eti sıvıyağla kavurup üstüne
sıcak su ekleyerek pişirin.Et pişince önceden haşladığınız nohutları
daha sonra minik köfteleri ilave edin.Bir kasenin içinde süzme yoğurdu
yumurta ile birlikte iyice çırpın. Yemeğin suyundan ekleyerek ılıtın. Bu terbiyeyi
azar, azar çorbaya ilave edin. Yemeğiniz kaynayınca üstüne tere yağı naneyi kızdırıp çorbaya ekleyin.
Sıcak,sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)