1 Mart 2016 Salı

Börülce Pilaki Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı börülce

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet iri havuç

1 çorba kaşığı salça

1 adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

 

Üzeri için

10-15 dal maydanoz

 Hazırlanışı

İlk olarak geceden geniş bir kaba konularak börülcenin üzerini 2 parmak geçecek kadar ıslatılır.

Soğanları şekilde olduğu gibi keselim ve bir tabağa alalım.

Sonra havucu soyalım. Ardında havucu 3 parçaya ayıralım. Ayırdığımız 3 parçanın birini alarak dik kesimde kesiyoruz ve küp küp doğruyoruz. (Şekildeki gibi)

   

Doğradığımız, soğanları ve havuçları kavurmak için geniş düdüklü bir tencere alalım.

Zeytinyağının yarısını tencereye dökelim ve doğradığımız soğanları ilave edelim.

Ardından tuzumuzu ekleyerek kavurma işlemine başlıyoruz.

Havuçları da ilave edelim ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.

Havuçlar yumuşayınca, salçamızı da ekleyelim ve kokusu sinene kadar bir kaç dakika boyunca Bayanştıralım.

Salça ile kavrulan harç kıvamını aldıktan sonra kalan tuzu da ekleyelim.

Hemen ardından geceden ıslatılmış börülceyi ekleyip beyaz kalması için yarım limon ilave edelim.

Bayanştıralım ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.

Düdüklü tenceredeki pim çırptıktan sonra, normal pişirme süresinin yarısı olan 10 dakika kadar pişireceğiz.

Piştikten sonra servis tabağına alalım ve ayırdığımız zeytinyağını ve limon suyunu üstünde gezdirelim.

Son olarak maydanozu süslemek için doğrayalım.

Sonra börülce pilakisini alt üst ederek Bayanştırıyoruz.(aynı zamanda soğuması için.)

Maydanozları pilakinin üzerin serpiştirelim. Afiyet olsun.

Başka Bir Tarif

Malzemeler

500 gr börülce (haşlanmış ve süzülmüş)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 adet orta boy havuç ( küp küp doğranmış)
1 adet pataetes (küp küp doğranmış)
2 adet domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
1 adet defne yaprağı
1 sap kereviz (ince kıyılmış)
2 adet kesme şeker
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Yemek Tarifi

Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.

Havuç ve patatesleri ilave edin, Bayanştırarak 3-4 dakika daha soteleyin.

Börülce, domates, defne yaprağı, kereviz, kesme şeker, tuz ve suyu ilave edip, Bayanştırın.

Kaynama noktasına gelinceye kadar hızlı ateşte kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakaika pişirin.

Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)