1 Mart 2016 Salı

Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Malzemeler

6-7 adet havuç

1 adet kuru soğan

1 kahve fincanı pirinç

1/2 demet maydanoz

Sıvı yağ

Tuz

Şeker

Yemek Tarifi

Soğanlar biraz sıvı yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup bir parmak kalınlığında verev kesilmiş havuçlar tencereye alınıp soğanlar ile birlikte kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı su eklenip, pirinçler de tencereye alınır.  tuzu ayarlanıp, havuçlar yumuşayana dek pişirilir. Soğuk servis yapılır.

Not: Arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)