6 Aralık 2016 Salı

Fırında Tavuk Tarifi


Merhaba sevgili bayanlar bugün sizlere özellikle çocuklarınızın çok sevdiği bir tarif olan Fırında Tavuk Tarifi ‘ni hazırladım. Sizde benim gibi hafif fırın yemeklerinden hoşlanıyorsanız bu yemek tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Tarifimizin içinde bulunan tavuk ve et yemeklerine ayrı bir lezzet katan sarımsak ve baharatları tarifimizden  kesinlikle çıkarmamanızı  tavsiye ederim.
Fırında Tavuk tarifinin yanında farklı ve yöresel bir tat olan ve özellikle et yemeklerinin yanında tüketilen humus tarifimizi de mutlaka incelemenizi tavsiye ederim .Evet bayanlar yemeğimiz, mezemiz hazır bir tatlımız eksik , tatlı tarifi için önerim ise pasta kategorimizin favori pasta tarifi olan dondurmalı pasta olacak. Kolay gelsin.
Fırında Tavuk Tarifi için malzemeler
1 Kilo tavuk but
1 Kilo, kanat1 kilo, domates
2 tane, patates
6 adet sivri biber
7-8 diş sarımsak
tuz
Terbiyesi için:
1 çorba, kaşığ salça
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
Fırında Tavuk Tarifi
Öncelikle patatesleri tıkayalım küp küp doğrayalım, domates ve biberleri yıkayalım patateslerin boyutunda doğrayalım. Tavuk but ve kanatlarını yıkayalım süzgece alalım, bir kapta sosunu hazırlayalım sosa dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyelim, tavukları bu sosla Bayanştıralım . Yağlanmış fırın kabına hazırladığımız tavuk etlerini alalım üzerine doğradığımız ve bir kapta harmanladığımız sebzeleri ilave edelim. Tepsinin üzerini folyo ile kapatalım. 200 derecelik ısıda ara sıra kontrol ederek (gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz) pişirelim. Afiyet olsun….
ÖNCE VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
BAŞKA BİR TARİF
MALZEMELER
6 adet tavuk budu
3 adet yeşil biber
3 adet domates
tane karabiber
biberiye
Fırında Tavuk
Tavuk budlarını fırın kabına dizelim.Tavukların üstüne biberiye ekleyelim.Domatesleri küp , küp doğrayalım. Biberleri iri, iri kesin. Fırın kabındaki tavukların üstüne küp , küp doğranmış olan domatesleri ve biberleri ekleyelim. Aralarına tane karabiberleride atalım.Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişirin. Patates , pirinç pilavı , borani ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)