18 Ocak 2017 Çarşamba

Basit Revani Tarifi


İyi bir Basit Revani Tarifi yapmak için, her hamur işitarifinde olduğu gibi, malzemelerin taze ve oda sıcaklığında olması gerekiyor. Yumurta ve yoğurt revani yapımına başlamadan önce oda ısısında en az yarım saat once bekletilmeli. Revaninin iyi kabarması için düz ve eşit bir şekilde kabarması için, yumuta ve şekerin çok iyi Bayanştırılması gerekiyor. Mikserle Bayanştırıyorsanız 4-5 dakika. Eger elinizle Bayanştırıyorsanız daha fazla ve uzun süre çırpılması gerekiyor. Aroması için portakal kabugu yoksa daha farklı aromalar kullanabilirsiniz. Revaninin pişme aşamasında dikkat etmeniz gereken hususta fırınınızın orta katında ve önceden ısıtılmış 170 derecelik ısıda 40 dakika pişirmenizi öneririz. Revani kekini fırından almadan önce kürdan testini mutlaka yapınız içinin pişip pişmediğini emin olmanız için. Püf noktalarına sadık kalırsanız, güzel lezzetli birRevanielde edebilirsiniz.
Basit Revani Tarifinin Malzemeleri
4 tane, yumurta
3 yemek kaşığı, sıvıyağ
1 su bardağından, biraz az, irmik
1 su bardağı, şeker
1 su bardağı, yoğurt
2,5 su bardağı, un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay fincanı, ceviz içi
Şerbeti: 3 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, su
Basit Revani Tarifi
Revaninin yapımı kek yapımı gibidir. Öncelikle Bayanştırma kabına şeker ve yumurtaları alalım ve cırpalım. Sonra sırası ile diğer malzemeleri alıp Bayanştıralım kek kıvamında olunca, yağlanmış fırın kabına alalım 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, Bayanştırarak kaynatalım. Kaynamay başladıktan sonra, yaklaşık 14 dakika daha kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan 3 dakika önce, limon suyunu ekleyelim.
Pişen revanınin üzerine, fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökelim. Daha sonra(ılık) şerbetini verelim. Servise sunacağınız zaman, hindistancevizi serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)