18 Ocak 2017 Çarşamba

Çikolatalı Sakızlı Muhallebi Tarifi


Çikolatalı Sakızlı Muhallebi Tarifi ile sizlerleyiz, Güzel bir muhallebi elde edebilmemiz için nişastasına dikkat etmemiz gerekiyor, nişastayı tarifte verilenden biraz fazla koyarsanız koyu, listemizdeki verilen miktardan az koyarsanız sulu bir kıvamı olur. O yüzden süt gramına göre verilen miktarın ne eksiğini nede fazlasını kullanmamalıyız.Sütlü tatlılarında dikkat etmemiz gereken diğer bir hususta tencereyi ocağa koyduktan sonra mutlaka sürekli Bayanştırarak pişirmemiz, süt dibini cabuk tutar, tatlınızın yanık bir kokusunun olmamasını istiyorsanız, Bayanştırarak yapmalısınız muhallebiyi. Diğer önemli bir konu da nişastayı bağladıktan sonra (nişastayı ekledikten sonra) ocak ayarı çok önemli, ısı ayarı çok açık olmaması gerekiyor. Cünkü ateş çok yüksek olursa hem tencerenizin kenarları yanar hem de dibini tutar. Krema kıvamına gelene kadar sürekli Bayanştırarak pişirmeliyizÇikolatalı Sakızlı Muhallebiyi.Püf noktalarına dikkat ederek pişirdiğimizsütlü tatlı tariflerinde mutlaka başarı sağlarsınız. Afiyet şifa olsun.
Çikolatalı Sakızlı Muhallebi Malzemeler
1200 gram süt
90 gr.bitter çikolata
125 gr.margarin
90 gr.beyaz çikolata
2 tane mezeki sakızı
21 gram (3 silme yemek kaşığı ) nişasta
18 gram (2 silme yemek kaşığı ) un
60 gram (4 yemek kaşığı ) şeker

Çikolatalı Sakızlı Muhallebi Tarifi
Bir tencereye sütü alalım, üzerine unu, nişasta ve şekeri ilave edelim sürekli Bayanştırarak pişirelim. Kıvama gelince içine sakızı ilave edelim sakızlar eriyene kadar ocakta tutalım. Ocaktan indirelim mikserle yaklaşık 10 dakika çırpalım.
Çikolataları ben mari usülü ile eritelim, eriyen çikolataların içine tereyanını ikiye ayırıp teker teker içine ilave edelim tereyağ eriyene kadar bekleyelim iyice Bayanştırıp özleşmesini sağlayalım. Hazırladığımız muhallebiyi iki eşit parçaya bölelim erittiğimizi çiklataları ayırdığımız muhallebilere ilave edelim. Ve tekrar her iki muhallebileri mikserle cırpalım. Çırpma işleminden sonra muhallebiler kup veya kaselere ilk önce beyaz olan muhallebiyi boşaltalım üsttede bitter çikolatalı olan muhallebiyi dökelim. Soğuması için  biraz bekleyelim, sonra zevkinize göre süsleyin buzdolabında bir saat beklettikten sonra servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)