18 Ocak 2017 Çarşamba

Sultan Sarması Tarifi


Evet sevgili E- tarifler takipçileri bugün sultanlara yaraşır birtatlı tarifiyle sizlerle beraberiz. Özellikle son yıllardaşerbetli tatlılaryerine daha hafif ve pratik olanoktay usta tatlı tariflerigündemde olduğu için sizlere gerek görünümü ile gerekse tadı ile çok özel bir tarif hazırladım. Tarifimizin adıSultan Sarması Tarifiolup adeta lokumu andıran tadı ile çok hafif hemde çok leziz bir tatlı seçimi olabilir.
Sultan Sarmasıyapımı önce size biraz zahmetli gözükse de tarifte pratik kazandıkça uygulamanız çok daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Özel misafirleriniz için seçebileceğiniz tarifimizi, çocuklarınız için aperitif bir tatlı olarak da değerlendirebilirsiniz bayanlar. Ayrıca tarifimizin bir benzeriKakaolu Padişah Sarması Tarifini de mutlaka denemenizi öneririm… Ağır ve yağlıet yemeklerinden sonra hafif bir tatlı seçimi için sultan sarması sizlerle kolay gelsin.
ÖNCELİKLE SULTAN SARMASI TARİFİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Sultan Sarması Tarifi için Malzemeler
Üzeri ve içi için;
• 2 çay bardağı fındık ezmesi
• 4 çay bardağı dövülmüş fındık
Diğer Malzemeleri
• 1,5 kahve fincanı irmik
• 7 tane yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çay bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 2,5 kahve fincanı un
Sultan Sarması Tarifi
• Yumurta ve şekeri beş dakika boyunca mikser kabında iyice çırpın.
• Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin.
• İrmiği ilave ettikten sonra beş dk boyunca daha çırpın.
• Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz.
• Elde ettiğimiz bu harcı hemen tepsinin yarısını geçecek biçimde 1 cm kalınlığında olacak biçimde yayın. Spatulayla güzelce düzşleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dk. boyunca pişirin. .
• Fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını döküp yayın, yaydıktan son dövülmüş fındığın yaklaşık yarısını üzerine serpin.
• Keki kısa köşesinden başlayıp, sararak rulo haline getirin.
• Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları serpin. Bu şekildesultan sarmasıservise hazır hale gelecektir.
• Daha sonra bir saat boyunca dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)