22 Ocak 2017 Pazar

Dil Mantar Soslu Tarifi


Dil Mantar Soslu Tarifi Yapımı
MALZEMELER
20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
50 gr Konyak (1/4 su bardağı)
Yemek Tarifi
Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.
Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra Bayanştırarak pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice Bayanştırınız.
Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; Bayanşımı pürtüksüz olana kadar Bayanştırınız. Devamlı Bayanştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız.
Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız. Ateşin altını kısıp, arasıra Bayanştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)