22 Ocak 2017 Pazar

İtalyan Usulü Böbrek Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)Süre: 25 dak 1 Porsiyon 220 Kalori
* 8 kuzu böbreği,yağları alınmış
* 25 gr margarin veya tereyağı
* 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 1 büyük soğan,ince doğranmış
* 1 diş sarımsak,ezilmiş
* 1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
* 100 gr mantar,dilimlenmiş
* 125 ml et suyu
* 4 domates,kabukları soyulmuş ve doğranmış
* 1 çay kaşığı damates salçası
* 1/2 çay kaşığı kekik
* Tuz ve karabiber
* 12 biberli zeytin
Yemek Tarifi
1 – Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.
2 – Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın.Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.
3 – Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra Bayanştırarak 5 dakika kızartın.Kırmızı biber ve mantarı ekleyip,yine ara sıra Bayanştırarak 3 dakika daha pişirin.Et suyu,domates,domates salçası ve kekiği ekleyin.Tuz ve biberle tadını ayarlayın.Zeytinleri üstüne koyup,böbrekleri ekleyin.
4 – Tavanın kapağını kapatın 10 dakika,böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin.Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ:
Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır. Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir. Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.
DİKKAT:
Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin. Harlı ateşte fazla pişirirseniz,sert ve kuru olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)