2 Ocak 2017 Pazartesi

Graten Patates Tarifi


Malzemeler
4 adet patates
1 kutu krema
1 çay bardağı süt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını ince olacak şekilde soyalım ve yıkayalım.
Patatesleri yıkadıktan sonra ne çok ince ne de kalın olacak şekilde doğrayalım.
Patatesimizin içine tuz, 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve karabiberi serpiyoruz.
Bir kaşık yardımıyla patatesimize baharatları ve yağı yediriyoruz.
Bayanştırma işlemi bittikten sonra bir diş sarımsağı rendeleyerek tekrar Bayanştırıyoruz.
Patatesleri cam bir fırın tepsisine balık sırtı gibi üst üste gelecek şekilde, diziyoruz.
1 çay bardağı sütü derin bir kaseye alalım ve içine kremamızı ekliyoruz.
Bir kaç kez çatal yardımıyla Bayanştıralım.
Son olarak da sosumuzu patateslerin üzerine döküyoruz.
Patateslerimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika (yarım saat ) pişmeye bırakalım.
Patatesleri pişmeye yakın fırından alalım ve her yerine eşit miktarda kaşar peyniri yayalım.
Tekrar patatesleri kaşar peyniri eriyinceye kadar pişmeye bırakalım.
Kaşar peyniri eriyince fırından alalım ve servis edelim.

Başka Bir Tarif
MALZEMELER
250 gr krema (sıvı)
1 kg patates
2 adet yumurta
ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
kaşar peyniri
karabiber, tuz
Yemek Tarifi
Öncelikle patatesleri soyup yuvarlak ve ince şekilde doğrayın.
Doğradığınız patatesleri tuz ve yağ ile iyice Bayanştırıp fırın tepsisine boşaltın.
Süt, yumurta, krema ve kara biberi çırpıp patateslerin üzerine boşaltın (patateslerin seviyesine gelecek. Az olduğunu düşünüyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz)
Fırında patatesler pişince üzerine kaşar peyniri rendeleyin.
5 dakika daha pişirip servis yapın.
Arzuya göre üzerine pul biberde ekebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)