2 Ocak 2017 Pazartesi

Humus Tarifi


Malzemeler
100 gram nohut,
2 tane limon,
7-8 tane siyah zeytin,
4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 su bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,
Yeterli miktarda tuz.
Yemek Tarifi
– Nohut üstüne çıkacak kadar su içerisinde bir akşam bekletilir. Bu suyun içine yarım tatlı kaşığı karbonat atmayı unutmayın. Bu su, ertesi gün dökülür ve nohutlar soğuk su­da yıkanır. Yine üstüne gelecek kadar tuzlu su içerisinde, geride kalan yarım tatlı kaşığı karbonat da ilave edilir haş­lanır. Suyun kaynamasını müteakip ateş kısılır ve 3 saat ka­dar haşlama işlemine devam edilir. Bu esnada sarımsaklar ayıklanır ve bir tutam iri tuzla havanda dövülür. Hazırlanan bu sarımsak bir çorba kaşığı zeytinyağ ile Bayanştırılır. Artık nohutlar haşlanmıştır ve haşlanmış nohutlar sudan çıBayanla­rak süzülür. Bir müddet bırakılıp soğutulduktan sonra, seb­ze değirmeninden geçirilir ya da havanda dövülerek püre ya­pılır. Hazırlanan zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak Bayanşımı ile tahta kaşık kullanılarak çevire çevire Bayanştırılır. Bir ta­ne limonun suyu sıkılarak içine ilave edilir. Hazırlanan bu püre servis tabağı içine yerleştirilir ve üstüne kırmızı pul bi­ber serpilir. Artakalan diğer limon dilimlenerek, siyah zey­tinlerle beraberhumusun üzerini süslemek için kullanılır. Humus taze olarak tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)