Malzemeler
100 gram nohut,
2 tane limon,
7-8 tane siyah zeytin,
4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 su bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,
Yeterli miktarda tuz.
– Nohut üstüne çıkacak kadar su içerisinde bir akşam bekletilir. Bu suyun içine yarım tatlı kaşığı karbonat atmayı unutmayın. Bu su, ertesi gün dökülür ve nohutlar soğuk suda yıkanır. Yine üstüne gelecek kadar tuzlu su içerisinde, geride kalan yarım tatlı kaşığı karbonat da ilave edilir haşlanır. Suyun kaynamasını müteakip ateş kısılır ve 3 saat kadar haşlama işlemine devam edilir. Bu esnada sarımsaklar ayıklanır ve bir tutam iri tuzla havanda dövülür. Hazırlanan bu sarımsak bir çorba kaşığı zeytinyağ ile Bayanştırılır. Artık nohutlar haşlanmıştır ve haşlanmış nohutlar sudan çıBayanlarak süzülür. Bir müddet bırakılıp soğutulduktan sonra, sebze değirmeninden geçirilir ya da havanda dövülerek püre yapılır. Hazırlanan zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak Bayanşımı ile tahta kaşık kullanılarak çevire çevire Bayanştırılır. Bir tane limonun suyu sıkılarak içine ilave edilir. Hazırlanan bu püre servis tabağı içine yerleştirilir ve üstüne kırmızı pul biber serpilir. Artakalan diğer limon dilimlenerek, siyah zeytinlerle beraberhumusun üzerini süslemek için kullanılır. Humus taze olarak tüketilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)