19 Ocak 2017 Perşembe

İrmik Helvası Tarifi


İrmik helvası,helva tarifleriarasında en güzel, en lezzetli helva tariflerinden biri.İrmik helvasısade olarak servis edilebileceği gibi dondurmalı irmik helvası olarak da servis edebilirsiniz. Ben kısa sürede bir helva yapmam gerektiğinde en kolay helva tarifi olansütlü irmik helvasıile işe başlıyorum. İrmik helvası yapacağınız zaman irmiği mutlaka ince irmik olarak tercih edin. Zira kalın irmik helva tarifi yerine pilav tarifigibi bir tarife dönüşebilir. İrmik helvası genelde margarinle yapılır ama ben lezzetini de artırmak için çoğu zaman tere yağ kullanıyorum. Yalnız uyarmak isterim tere yağ ile yapılan irmik helvası biraz daha ağır olur. Sadece süt kullanmak yerine aynı oranda su ilave ederek hazırlayabileceğiniz irmik helvası, üzerine koyacağınzı fıstıklarla hem daha güzel bir sunuma hem de daha güzel bir lezzete kavuşabilir. İşte size denenmiş helva tarifleri arasında olan kolay irmik helvası tarifi.
İrmik Helvası Tarifi için malzemeler
5 su bardağı süt
200 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
2 su bardağı şeker
Yarım kg irmik
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İrmik Helvası Tarifi
Süt, tereyağı ve şekeri bir tencereye koyun. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın. Arada bir tahta kaşıkla Bayanştırarak bir taşım kaynatın, ateşten alın. Şerbet kaynarken irmik ve fıstığı kalın tabanlı bir tencereye koyun. Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı Bayanştırarak 40-50 dakika kadar kavurun. Fıstık ve irmik altın sarısı renk almış olacak. İrmiğin güzel kavrulması çok önemlidir, hiç acele etmeyin. Az ya da fazla kavurmamaya dikkat edin. Güzelce kavrulan irmik tenceresini ateşten alın. Tahta kaşıkla Bayanştırmaya devam ederek üzerine sıcak şerbeti ilave edin. (Bu sırada sıçrar, dikkat edin). Tencereyi tekrar ateşe oturtun. Bayanştırmaya devam ederek çok kısık ateşte irmik sütü çekene kadar pişirin. Ateşten alın. Tencerenin üzerine bir bez örtün. Onun da üzerine kapağını kapatın. Bu şekilde 15 -20 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla dikkatlice Bayanştırarak servis tabağına alın. Ilık olarak servis yapın. Dilerseniz yerken üzerine tarçın serpebilirsiniz.
NOT: İrmik helvasını buzdolabında sakladığınızda servis yapmadan önce ısıtın. Tatlınızın üzerine sade dondurma çok yakışacaktır. Bunun içindondurma tarifleribölümümüze bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)