Merhana Kakaolu Revani tarifinin püf noktaları. İlk olarak yumurta ve şekerimizin iyi bir şekilde çırpılmış olması gerekmektedir. Krema haline gelene kadar çırpma işlemini devam etmeliyiz. Kakaolu Revanide vanilya kullanmıyoruz ve kabartma tozunu da 1 çay kaşığı kadar kullanıyoruz bunun sebebi kakaolu revaninin eşit miktarda kabarması için. Eğer fazla kabartma tozu kullanırsanız çok fazla kabaracak ve göze hoş görünmeyecektir.Kekharcını hazırlamadan önceşerbeti hazırlamanızı tavsiye ederiz, çünkü şerbet soğuk kullanılacak Kakaolu Revaninin ise ılık olması gerekiyor. En az 1-2 saat bekletmeliyiz şerbetini verdikten sonra. Eğer bekletme süresi vermezsek tam kıvamında olmayacaktır. Unu kabartma tozu ile birlikte harcın içine ilave edersek lezzeti daha iyi olacaktır, Kakaolu Revani Tarifinin.
Kakaolu Revani Malzemeleri
3 adet yumurta
170 Gram (1 su bardağı) toz şeker
150 gram (1 su bardağı) irmik
125 gram (1 su bardağı) un
220 (1 su bardağı) sıvı yağ
1 paket kakao
210 gram (1 su bardağı) yoğurt
Hindistan cevizi (1 yemek kaşığı)
Kabartma tozu (1 çay kaşığı)
1 adet limon rendesi kabuğu
Kakaolu revani şerbeti malzemeleri
750 gram (3 su bardağı) su
340 gram (2 su bardağı) şeker
1/2 limonun suyu
Kakaolu revaninin üzeri için
Hindistan cevizi
Kakaolu Revaniyi hazırlamak için, Bayanştırma kabına yumurtalaraı kıralım, üzerine 1 su bardağı 170 gram şekeri ilave edelim ve mikserle Bayanştırmaya başlayalım. Krema haline gelene çırpalım, yumurta ve şekeri krema haline getirdikten sonra sulu malzemelerini ilave ediyoruz. 1 su bardağı sıvıyağını, 1 su bardağı yoğurdu ilave edelim tekrar mikserle çırpalım. Yaklaşık 1-2 dakika çırptıktan sonra 1 su bardağı irmiği ilave ediyoruz 1 yemek kaşığı hindistan cevizi ilave edip tekrar çırpmaya devam ediyoruz. Üzerine 1 bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edelim. Son olarak 1 paket kakaomuzu ve limon kabuğu rendesini ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim. Hazırladığımız revani hamurunu cam bir fırın kabına dökelim önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıda 35-40 dakika kadar pişirelim. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri alalım Bayanştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz, pişen revaninin üzerine soğuk şerbeyi revaninin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. 2-3 saat dinlendirmeye bırakıyoruz, servise hazır hale getirmek için revaniyi dilimliyoruz, üzerine hindistan cevizi serpelim, servise sunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)