Katmerli Poğaça Tarifiile beş çaylarında kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak ister misiniz bayanlar? Cevabınız evet ise bugün sizler için hazırladığım tarifi mutlaka uygulayın derim.Hamur işitarifimizin içi için kaşar peyniri tercih etsem de siz arzunuza ve damak zevkinize göre farklı bir peynir seçebilirsiniz.
Katmerli Poğaçayerine farklı birpoğaça tarifiarayanlar için de çok özel bir seçenek sunabilirim. Sitemizde yer hamur işi kategorimizdeYeşil Mercimekli Poğaçatarifi de oldukça farklı tariflerimizden sadece biri.. Her zaman ki gibi bu iki tarifimizin yanına sizin için önerebileceğim tatlı tarifi de hem sütlü hem de şerbetli tatlının birleşimiMuhallebili Revani Tarifiolacak. Leziz beş çayları için bizi takip etmeye devam edin ve en önemlisi de poğaça tarifimizi uygulayan tüm bayanlara kolay gelsin…
Katmerli Poğaça Malzemeler
3 Çay fincanı un
1 p. kuru maya
1 tane yumurta
1 çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
1 tatlı k. tuz
Arası için:
100 gr. margarin
İç harcı için:
1 Çay fincanı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
yumurta sarısı
Çörek otu
Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açalım, yumurta akını, kuru mayayı, yoğurt, sıvıyağı ve ılık su ilave edip yoğuralım. Kıvama gelen hamuru iki parçaya ayıralım. Hamur açma tahtasında merdane yardımıyla açalım, açtığımız hamurların üzerine erittiğimiz margarini sürelim. İki hamuru üst üste koyup rulo yapalım,3 cm eninde parçalara keselim.
Kestiğimiz, hamur parçalarını elimizle açalım ortasına peynir alıp kapatalım, tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim 200 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
Ara malzemesi
100 gram margarin
İç harcına kullanılan malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hamur işi Tarifi
Bir kaba unu koyun ve orta kısmına yumurtanın akını ekleyin ve üzerine mayayı koyun. Mayanın üzerine yoğurdu, yağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ekleyin ve yoğurun. Merdane ile açın iki eşit parçaya ayırın ve margarini eritin açtığınız iki parça hamura sürün. Hamurları iyice rulo yapın. Hamurları üst üste koyun bu şekilde rulo yapın. 2 Parmak eni olacak şekilde ruloları kesin. Kestiğiniz parçaları el yardımıyla açın ve kaşarı koyun ve kapatın üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin 200 derece de ısınan fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)