
Merhaba,E-Tariflertakipçileri bugün sizlereKekikli Patates Tarifivereceğiz. Toplum olarakaparatif yemeklere bayılırız, bizim evde de işler farklı değil, ben daha çoket yemekleriyanına yaparım. İlk yaptığımda 1 tepsi yaptım, misafirimizde vardı sofrada. Bizim tayfa yarısından fazlasını saniyeler içinde bitirdiği için. Artık 2 tepsi yapmaya özen gösteriyorum. Kekiğin nefis aromasını emen patateslere doyum olmuyor, fırında piştiği için ucacak kadar da hafif oluyor. Tasiye ederim.
EfendimKekikli Patates Tarifiyaptık, ana yemeğimizi et yemekleri katagorisinden bakıp ayarladık. Yanına da nefissebzeli pilavplanladık. Sıra gelditatlı tariflerinden bir tatlı ayarlamaya bu istersütlü tatlıolur, ister şerbetli tatlı. Ama mutlaka bir tatlı olmalı sofrada :) Çok şükür akşam menüzü hazır, artık diğer işlerimize gönül rahatlığı ile bakabiliriz. Kolay gelsin…
Kekikli Patates Tarifi İçin Malzemeler
1 çay kaşığı (2 gram) karabiber
1 adet limon
1 çay bardağı (180 gram) zeytinyağı
4 dal kekik
Tuz
1 kg taze patates
Öncelikle patatesleri yıkayalım, süzgece alalım.
Patateslerin kabuklarını soymadan, elma dilimleri yapalım.
Hazırladığımız patatesleri Bayanştırma kabına alalım.
Bir kaseye 1 limonun suyunu sıkalım, üzerine zeytinyağ, kekik, tuz ve karabiber ilave edelim iyice Bayanştırıp sos elde edelim.
Hazırladığımız sosu, Bayanştırma kabındaki patateslerin üzerine dökelim.
Sosu patateslerle güzelce harmanlayalım.
Yağlanmış fırın tepsine soslu patatesleri dökelim eşit bir şekilde yayalım.
Fırın ısısını 200 dereceye getirelim, kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun….
Ilık servis ediniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)