27 Ocak 2017 Cuma

Kış Türlüsü Tarifi



Soğuk günlerin sıcak yemeği Kış Türlüsü Tarifi ile sizlerleyiz,sebze yemeklerini haftada en az 2 kez sofralarınıza getirmeye çalışın. Sağlıklı beslenme her günet yemekten geçmez, sağlıklı beslenme her besini dengeli almaktan geçer. Gelişmekte olan çocuklarınız için kendinize bir haftalık yemek proğramı hazırlayınız ve buzdolabınızın üstüne yapıştırınız.Kış TürlüsüTarifinin malzeme listesine bakarsanız, 7 tane sebze var buğulama yöntemi ile hazırlandığı için çokta hafif bir yemek. Yanına yan yemek olarak güzel birsalata tarifiyapabilirsiniz. Şöyle nefis birbulgur pilavıda yanına muhteşem olacaktır. Bu harika tencere yemeğini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin..
Kış Türlüsü Tarifi Malzemeleri
1  tane kereviz
2 tane biber
2 tane kırmızı biber
1 tane havuç
1 tane patates
1 kase mantar
Bir çay fincanı, haşlanmış bezelye
1 tane soğan
1 diş sarımsak
Bir tutam, dereotu
1 yemek kaşığı, salça
1 yemek kaşığı, biber püresi
tuz,karabiber
zeytinyağı
Kış Türlüsü Tarifi
Öncelikle kerevizi, havuçu, soğanı, patates ve biberleri ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra istediğimiz boyutlarda doğrayalım ve tencereye (çelik tencere) alalım, küçük doğradığımız manarlarıda ilave edelim, elimizle düzeltelim. Haşlanmış bezelyeyi serpelim, salça ve biber püresini Bayanştıralım içine zeytin yağı ilave edelim tuz ve biberini katalım sosu iyice Bayanştıralım sebzelerin üzerine gezdirerek dökelim. Sarımsağı minik doğrayıp ekleyelim, buğulama tekniği ile pişirecegimiz için önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık bir ateşte yaklaşık 40 dakika pişirelim. Servise sunacağımız zaman ince kıyılmış dereotunu serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)