
Malzemeler (6 kişilik)
6 orta boy enginar
2 küçük havuç
200 gram iç bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
limon
Bir tutam dereotu
Öncelikle enginarın yapraklarını dipten keselim, göbek kısmındaki tüyleri bıçakla temizleyelim. Su dolu bir kabın içine alın ve limonla iyice ovun. İncecik doğranmış soğanı küp doğradığımız havuç ve bezelyeleri enginarın ortasına yerleştirin.Pilav tenceresine dizdiğiniz enginarların üzerine zeytinyağını ve yarım çay bardağı suyu dökün.Önce 5-6 dakika orta ateşte sonra en kısık ateşte 25 dakika pişirin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce şekerini atalım, beş dakika sonra piştiğine emin olduğumuz zaman ocaktan indirelim 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)