
Merhaba Değerli takipçilerimiz Zeytinyağlı Enginar Tarifi ile sizlerleyiz. Tarifimize geçmeden önce Enginar nesıl seçilir? Enginarları nasıl temizlenir? Sorularına cevap niteliğinde birkaç tane ip uçu vermek istiyoruz. Enginar temizlemek için, aldığınız enginarın öncelikle sapını kısalmanız gerekmektedir. Daha sonrasında isterseniz yapraklarını elle kopartabilirsiniz, yada keskin bir bıcak yardımı ile yapraklarını soyabilirsiniz. Daha sonrasında enginarın tepesinde kalan tüm kısmını kesmelisiniz, kalan yerlerini bir kaşık yardımı ile düzeltebilirsiniz. Enginarlarınızı soyar soymaz hemen limonlu suya atmanız gerekiyor, yoksa enginar çok cabuk kararır. Enginar nasıl seçilir sorusuna eğer taze enginar yapmak istiyorsanız yaz aylarını terçih etmelisiniz. eğer mevsiminde olmasada enginar yapacağım diyorsanız, marketten altılı paketler halinde satılan enginarlarından yararlanabilirsiniz. Yaz aylarında enginar secebilmek için, bazı unsurlar var yeşil yapraklı enginarları seçmenizde fayda var. Enginarların Yapraklarının parlak yeşil ve sert olmaması gerekiyor. Zeytinyağlı Enginar Tarifini yapmak aldığınız enginarların boylarının birbirine eşit olması gerekiyor.
Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
500 gram garnitür
Yarım soğan
1 su bardağı su
1 çay bardağı, zeytinyağı
Yarım limon
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Dereotu
6 tane enginar
Zeytinyağlı enginarımızı yapmaya başlamak için, bir bir tencereye yarım çay bardagı zeytinyağını alalım soğanlarımızı çok az tuz ilave edip soğanları soteleyelim. Kavurduğumuz soğanın üzerine garnitürleri ekleyelim, bir iki dakika birlikte kavuralım. Garnitürlerimiz enginarların içine doldurulmak üzere hazırlanmış durumda ocağın altını kapatalım. Bir kaseye yarım çay bardağı zeytinyağını dökelim, üzerine yarım limonu sıkalım üzerine şekeri ve tuzu ilave edelim bir kaşık yardımı ile Bayanştıralım, hazırladığımız sosu bir kenara alalım. Bir tencereye enginarları fazla yakın olmadan dizelim, enginarların içine yeteri kadar garnitür koyalım. Üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim, tencerenin yan kısmından 1 bardak suyu ilave edelim tencerenin kapagını kapatıp ocağa alalım. İçine hiç kaşık sokmadan yaklaşık 20 dakika pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra dereotu serperek servise sunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)