
Malzemeler:
500 gram, patates
4 yemek kaşığı, krema
3 tane yumurta
tuz,karabiber
muskat
kızartmak için:sıvıyağı
Yemek Tarifi
Öncelikle patatesleri, yıkayıp soyalım, az su ile çelik tencerede haşlayalım. Haşladıktan sonra soğuk suya alalım, ılınınca çatalla ezelim. İçine kremayı ilave edelim, yumurtaları kıralım, sarısını ayrı bir kaba, beyazını ayrı bir kaba alalım ve çırpalım. Ezilmiş ve krema koyulmuş patatesin içine yumurta sarılarını ilave edelim ve Bayanştıralım, daha sonra muskatı katalım Bayanştırmaya devam edelim. Çırptığınız yumurta beyazlarını beyazlarını ve tuzu ilave edelim köpük köpük olana kadar, Bayanştıralım. Süfle kaplarına paylaştıralım, 180 derecelik ısıda iyice kabarıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)