
Malzemeler
1 adet patlıcan
1 adet kabak
200 gr. labne peyniri
3 çorba kaşığı krema
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı mısır unu
Tuz – Karabiber
Garnitür için:
Yarım çay bardağı sirke
5 çorba kaşığı şeker
1 adet yeşil elma
1 adet dolma biber
1 tatlı kaşığı hardal
Yemek Tarifi
Mikser ile labne peyniri ve kremayı iyice çırpalım. Küp kesilmiş kabak ve patlıcanları ekleyip Bayanştıralım. Mısır unu ve yumurta ekleyip biraz daha çırpalım. Tuz, karabiber ekleyip sufle kaplarına pay edelim. Bir tepsiye su doldurup sufle kapları bu suyun içine yerleştirelim. Su sufle kaplarının yarısını geçmesin. Kapların ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp 180° fırında 30 dakika pişirelim.
Garnitür için bir tencerede sirke, şeker ve hardalı Bayanştırarak pişirelim. Rendelenmiş yeşil elma ve uzun doğranmış dolmalık biberi ekleyip 15 dakika pişirelim. Sufle ile birlikte servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)