
Malzemeler 4 kişilik
* Yarım kg patates
* 250 gr köftelik kıyma
* 1 çay finçanı bezelye
* 1 tane orta boy soğan
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 diş sarımsak
* 1tane yumurta
* Tuz,
* karabiber
* Kimyon
Bayanştırma kabına rende soğanı alalım, üzerine dövülmüş sarımsağı, kıyamayı, karabiberi, tuz ve kimyonu ekleyelim köfte kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hazırladığımız harçtan minik köfteler yapalım. Bezelyeyi haşlayalım, az bir yağda soteleyelim. Patatesleri ayıklayıp rende yapalım (iri kısmı ile) bol yağda kızartalım. Kızarttığımız patatesleri servis tabağına alalım, köfteleri kızartalım servis tabağındaki patateslerin tam ortasına alalım. Tabağın cevresine sotelenmiş bezelyeyi serpiştirelim domates ve maydanoz ile süseyip servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)