26 Ocak 2017 Perşembe

Pritnisa Tarifi



Pritsina tarifi ile sizlerleyiz. Bulgar mezesi olarak bilinen bu aparatif tarif , hızlı bir meze hazırlayacağımız zaman işimize yaracak bir tarif.  Zaman zaman Dünya mutfakların yemekler sunuyoruz sizlere. Bulgaristan mutfağını pek tanımıyoruz ama zaman içinde daha farklı tariflerle sizlerle olacağız. Mutfakta tıpkı muzik gibi evrenseldir diye düşünenlerdeniz ekip olarak.  Aslında tarif bizim mücver tarifine çok benziyor.  biraz araştırsak birbirine yakın olan ülkelerin mutfak kültürlerinde benzerlikler bulabiliriz.
Pritnisa Tarifini hazırladık, hemen çorba tarifleri katagorimizden bir tarif beğenip pritsinanın yanına yapalım. Ana yemek katagorimizden et yemeklerininden bir tane tarif secip yapalım. Tatlıyı unutmayalım, tatlı tarifleri katagorisinden şöyle hafif bir muhallebi yanına süper olur. Kolay gelsin…
Pritnisa Tarifi için malzemeler
•  2 soğan
•  4 patates
•  2 çorba kaşığı un
•  1 kase sarmısaklı yoğurt
•  tuz
•  karabiber
•  kırmızı pul biber
Kızartmak İçin
•  sıvıyağ
Pritnisa Tarifi
1   Patatesleri ve soğanı rendeleyin. Tuz, kara biber ve unla Bayanştırın.
2   Mücver kıvamına gelen bu Bayanşımı kaşıkla alın. Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağının içerisinde kızartın.
3   Servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün.
4   Pul biber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)