
Malzemeler
2 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet kuru sogan
1 çaybardagi zeytinyag
3 adet kesme seker
1-1,5 su bardagi portakalsuyu
tuz
Kerevizin kabuğu soyulup iki parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda doğranmış soğan, küp doğranmış patates ve havuç harmanlanıp tencerenin dibine yayılır. Sebzelerin üzerine halka doğradığımız kerevizler yerleştirilir. Tuzu ayarlanır. Portakalların suyu sıkılıp yemeğin üzerine gezdirilir. Orta hararetli ateşte 1 bardak su ilavesi ile 25 dakika pişirilir. Pişen kerevizler servis tabağına alınır. Bir kaşık yardımı ile tenceredeki sebzeler kerevizlerin üzerine yerleştirilir. Dereotu ile süslenip soğuyunca servis yapılır
Not:Portakal suyu koyduğumuz bu yemeğe portakalın içindeki şekerden dolayı ayrıca şeker koymaya gerek yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)