
Malzemeler
6 adet kırmızı biber
2 adet patates
8 adet sivri biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sos İçin: Sarmısaklı yoğurt
Kırmızı biberler közlenip kabukları soyulur. Tohumları çıkartılıp içi temizlenir. Diğer yanda iri doğranmış sivri biber teflon tavada sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan biberler yağları süzülüp bir başka kaba alınır. Kabukları soyulup küçücük doğranıp biberlerin kavrulduğu tavada sürekli Bayanştırarak kavrulur. Pişince biberlerin yanma alınır. Tuzlanıp Bayanştırılır. Közlenmiş biberlerin içine doldurulup servis tabağına ters çevrilip üzerlerine sarmısaklı yoğurt dökülür ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)