22 Ocak 2017 Pazar

Tiritli Köfte (Malatya) Tarifi



Malzemeler
Köftesi için:
300 gram kıyma (yağsız)
2 su bardağı (orta bulgur)
1 tatlı kaşığı un
1 tane  soğan
Tuz, karabiber
Yeterince su
1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı  zeytinyağı


Köfte Tarifi
Bayanştırma kabına kıymayı alalım üzerine un, tuz, bulgur ve karabiberi ilave edelim soğanı rendeleyelim  ilave edelim tüm malzemeleri  birbirine Bayanştıralım.
Su ekleyerek yoğuralım kıvama gelince malzeme birbirini tutunca kıvama gelmiş oluyor misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
Bir tencereye salçayı yağda biraz kavuralım, üzerine 5 bardak su ekleyelim kaynamasını bekleyelim.
Kaynadıktan sonra tuz atalım ve köfteleri ilave edelim.
Ara sıra kontrol ederek köfteleri pişirelim, suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun….
Arzu ederseniz yemeğe haşlanmış nohutta ekleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)