
Malzemeler
6 adet orta boy kereviz
9-10 adet yer elması
1 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
Tuz
Kereevizler soyulup ortaları çanak şeklinde oyulur ve limonlu suda bekletilir. Diğer yanda soğan çok küçük yemeklik doğranır. Yer elmaları soyulup rendelenir. Soğan ile Bayanştırılır. Biraz tuz ilave edilir. Hazırlanan bu Bayanşım çanak şeklindeki kerevizlerin içine doldurulur. Havuçlar bir parmak uzunluğunda ve bir parmak kalınlığında kesilir, kerevizlerin kenarlarına saplanarak dizilir. Limon suyu, tuz, sıvıyağ Bayanştırılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Su ilave edilip 30 dakika pişirilir.
Not: Yerelması çok fazla kullanmaya alışık olmadığımız bir sebzedir. Ancak vitamin değeri çok yüksektir. Çiğ olarak da yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)