13 Şubat 2017 Pazartesi

Balık Kavurma Tarifi



GEREKLİ MALZEMELER
tuz
birkaç kuru defne yaprağı
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
3 adet sivribiber, arzuya göre
1 limonun suyu
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
yarım su bardağı sirke
1 adet fener veya orkinos balığı
Yemek Tarifi
İlk önce balıkları iyice temzileyin ve derisini yüzün. Balığın etlerini kılçıklarından ayırıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Balık tercihiniz orkinos oldu ise balıkları bir müddet sirkeli, tuzlu ve limonlu suda bekletin. Yağda soğanı ve biberleri pişirin. Ardından küp olarak doğranmış domatesleri de ekleyin. Son olarakta balıkları ve defne yapraklarıyla baharatını ilave edin. Bir miktar kaynamış sıcak su ekleyin altı kısık olarak balıklar yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)